Skip to content

Shaffy Podium zaterdag 24 februari

Shaffy Podium nr 3

Verwacht het onverwachte

De herinnering aan Ramses Shaffy’s Leidse jaren blijft inwoners inspireren. Op 24 februari is de Concertzaal van Pianohandel Emile van Leenen aan de Lammermarkt de plek voor twee bijzondere voorstellingen. Rond de prachtige vleugel, die de jonge Shaffy al inspireerde, brengen vier jonge veelbelovende artiesten een bijzonder programma: verwacht het onverwachte.

Flip Noorman en Oukje den Hollander (zang), Thijs Cuppen (vleugel) en Jorn ten Hoopen (gitaar) brengen een wervelende voorstelling, inclusief Shaffy medley en ‘Er was een jongetje’ dat herinnert aan de Ramses’ Leidse jeugd.

Het viertal trad eerder op onder de naam Shaffy Chantant. Flip Noorman is de rijzende ster in de poëtische Nederlandstalige muziek, Oukje den Hollander treedt op vele festivals op, Thijs Cuppen werkte eerder met Mathilde Santing en Ellen ten Damme en Jorn ten Hoopen brengt binnenkort zijn eerst album uit.

Pianohandel Van Leenen in het nieuwe cultuurkwartier van Leiden is niet ver van de plek waar Shaffy opgroeide. Als zesjarig jongetje improviseerde hij dagenlang achter de pianovleugel in de woonkamer van zijn Leidse pleegouders met zogenaamde Franse en Russische liedjes. Over deze jaren zei hij later: ‘Hier lag de schoonheid en de basis van mijn leven.’

De voorstellingen is een initiatief van de stichting Leids Shaffy Podium in oprichting. Organisatoren Peter van der Geer, herontdekker van Shaffy’s Leidse jaren, en Carolien Devilee, die in september de Shaffy Cantate leidde: ‘Elke keer weer ontdekken we nieuwe verhalen en herinneringen aan Ramses Shaffy’s Leidse jaren. Met het Shaffy Podium willen we die blijvende Leidse herinnering en de inspiratie van deze beroemde stadgenoot bevorderen.‘ Zo heeft de Leidse kunstenaar Janine Melai een ontwerp gemaakt voor kunstwerk ter herinnering aan de jonge Shaffy, waarover binnenkort meer. Eerder werd al onder grote belangstelling een plaquette onthuld bij Shaffy’s voormalige woning aan het Terweepark en afgelopen september was het Shaffy Podium ism het BplusC compleet uitverkocht.

De voorstellingen op 24 februari komen tot stand met steun van het Ramses Shaffy Fonds voor jonge kunstenaars en Cultuurfonds Leiden en vinden plaats in het kader van culturele festival Blijf lekker binnen.

Shaffy Podium – twee voorstellingen

datum: zaterdag 24 februari 2017

aanvang: 16.00 en 20.00 uur

locatie: Concertzaal van Pianohandel Emile van Leenen, Lammermarkt 59, Leiden

toegang: € 5,00 (incl. consumptie vooraf)

voorverkoop: [email protected]

Back To Top