Skip to content

Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde ik voor Docent Muziek (voorheen Schoolmuziek) met Hoofdinstrument Piano bij Jan Boumans en als 2e instrument Blokfluit bij Michael Barker. Na het behalen van mijn diploma in 1990, ging ik als muziekdocent & musicus werken en kwam het componeren/arrangeren op mijn pad. 10 jaar lang was ik werkzaam op het Koninklijk Conservatorium, als docent Culturele OriĆ«ntatie + tutor van de Zang- & Directiestudenten. Ook gaf ik examenvak muziek op het Haags Montessori Lyceum. Daarnaast werkte ik mee aan concerten, opera’s en andere muziektheatervoorstellingen; als solist, of in ensembles/koren.

Een studie Solozang Klassiek volgde later en ik behaalde hiervoor in 2008 mijn diploma. Tijdens de hoofdvak Zangstudie waren mijn zangdocenten Thea van der Putten, Julia Bronkhorst, Xenia Meijer en Ingrid Kappelle. Mijn stemsoort is Altmezzo. Ik heb vervolgens 9 jaar als Zangdocent bij BplusC (Centrum voor Kunst en Cultuur in Leiden) gewerkt.

In 2014 besloot ik mijn werk voort te zetten als ZZP’er en dat doe ik tot op heden. Ik geef zangles/ stemcoaching -ook als workshops-, ben dirigent van enkele koren, soms stagecoach op het Koninklijk Conservatorium en ben werkzaam als componist; schrijf zowel eigen werken, als werken in opdracht. Daarnaast neem ik als musicus, componist, dirigent deel aan projecten.

Carolien Devilee
Back To Top