Door het Raam

Mijn nieuwste werk, Door het Raam, is bijna klaar voor de wereld. De muziek is gecomponeerd, ben de digitale opname nu aan het ‘finetunen’. Op ook naar een live-uitvoering en daarvan de opname. De opname wordt nog toegevoegd.

Het stuk kan worden gespeeld op Contrabas, of op Basgitaar samen met de piano.                        In alle hevigheid van deze periode een stevig stuk.

Roter Mann

Vliegen & Devilee


Mijn nieuwe compositie; ‘Roter Mann’ voor cello & piano. De muziek is gebaseerd op het schilderij Roter Mann van A.R.Penck en hangt in Museum Boijmans Van Beuningen. De cello staat symbool voor de Roter Mann. De expressie, emoties en symboliek uit het schilderij zijn naar de muziek vertaald. Met celliste Livia Vliegen heb ik afgelopen week de opname gemaakt en er een video bij samengesteld. Je kunt deze hier beluisteren en bekijken.

Roter Mann – A.R.Penck

 

Whiffs of Clouds/WolkenVleugen

Zojuist een nieuw stuk voor Piano geschreven: Whiffs of Clouds/ WolkenVleugen. Het gaat over verbeelding. Wolkenvlagen drijven aan je voorbij en brengen verbeelding op gang: Waar doen ze je aan denken, welk gevoel/ emotie roepen ze bij je op?

Whiffs of Clouds/WolkenVleugen -Piano

Er staat ook een versie met piano & bas op SoundCloud: https://soundcloud.com/user-946327423/wolkenvleugen-whiffs-of-clouds

Dada Hassan

Zo in de zomer met Corona, waarin qua muziek veel tot stilstand is gekomen, mag er ook best wat ruimte zijn voor een muzikaal uitstapje. Heb afgelopen zaterdag een ouder Iraaks lied opgenomen, samen met Sattar al Saadi en in een moderner jasje gestoken: Dada Hassan. Bekend van zangeres Anwar Abd Alwahab. Onze opname en film is gemaakt door Salam King van Green Desert.

https://youtu.be/OWYi4hTkS5Y

 

Mooi Marginaal

We ontvingen geweldig nieuws voor 2021:

De jurering van Mooi Marginaal is achter de rug.
De jury, bestaande uit Rob Huisman, Esther van ’t Klooster, Jan Van der Linden, Wilma van Driel en Freek Kuin, stond voor de moeilijke klus om in één dag 151 inzendingen te beoordelen.
Maar het is gelukt en je inzending:

Twee vergeten meer dan een

behoort tot de uitverkoren werken.
Deze uitgave wordt dus opgenomen in de catalogus en in de reizende tentoonstelling.
Gefeliciteerd!
met vriendelijke groet,

namens het Bestuur van de St. Laurens Janszoon Coster, Hans Dessens

We zijn over de moon! Lees hier meer over Mooi Marginaal en waar op gelet wordt bij de jurering:

Zangworkshop Sedenka

Afgelopen weekend (4 en 5 juli) heb ik een mooie Zangworkshop mogen geven aan het koor Sedenka. Was heerlijk om weer aan de slag te kunnen zijn. We werkten aan Russisch, Sefardisch, Iers en Spaans repertoire. Prachtige koormuziek, op 1,5 meter afstand van elkaar, in zigzag-formatie en natuurlijk ook met veel ventilatie!

Uitgestelde Lancering Two forget more than one

Nadat we door de Coronacrisis genoodzaakt waren om de eerdere lancering van Two forget more than one af te blazen, gaan we de lancering alsnog feestelijk laten plaatsvinden.

Op zondag 27 september in de Burchsteeg Leiden , o.a. bij The Lonely Hunter. Met voordrachten, muziek, video en tekeningen. Zowel de Nederlandse gedichten, als de gedichten in het Engels komen aan bod. En natuurlijk is de kunstuitgave te koop.

Tijd wordt nader bekend gemaakt, maar block de dag alvast in je agenda!

En ipv 13 maart wordt het dus 27 september!

Counting Steps voor pianobundel Freel

Na enige Corona-apathie ben ik weer muzikaal scheppend aan de slag. Na het eerste Skipping voor ‘Freel’ is nu het 2e deel voor deze Pianobundel over Kinderspelen af:
Counting Steps. Het 3e deel is in de maak en gaat over Stoepranden. De bundel zal uit 5 delen gaan bestaan.

Hierbij enkele opnames van de stukken om een indruk te krijgen:

Freel 1 (Skipping- Piano)
Freel 2 (Counting Steps -Piano&Bass)
Freel 2 (Counting Steps -Piano,Strings & Bass)