Ensembles

Street-Fable-tijdens-GedichtenavondNaast solistisch werk en solo-optredens werk ik graag samen met andere musici/muzikanten, kunstenaars en artiesten. Vaak projectmatig, maar ook zijn  hieruit een aantal vaste formaties ontstaan, waarin ik erg graag musiceer.

Street Fable is een samenwerking van 5 professionele musici en een beeldend kunstenaar, waarin wij nieuw gecomponeerde muziek uitvoeren op Muurgedichten uit steden. De basis hiervan ligt bij de Leidse muurgedichten; de gedichten zijn door componist en pianist Huub de Vriend op muziek gezet. Ik ben aan dit gezelschap verbonden als zangeres. Zie ook op muurgedichten.

In het Aladino Project werk ik samen met de Irakese percussionist en neyfluitspeler Sattar al Saadi. Wij zijn het project gestart met als doel een nieuwe eenheid te smeden tussen Westerse en Arabische muziek. De muziek bestaat uit eigen arrangementen en eigen composities. Voor mij een heel divers gebeuren, daar ik in het Aladino Project  piano, zang, wat percussie en verschillende arrangementen/composities voor mijn rekening neem. Optioneel speelt ook cellist Ruud Meester mee, die de muziek prachtig inkleurt en kunnen er stukken met  Danseres worden uitgevoerd.

In het duo Van Ekeren en Devilee ben ik als klassiek zangeres werkzaam. Dit duo vorm ik samen met pianist Willem van Ekeren, bekend van zijn Bach-Bukowski werk. Wij voeren voornamelijk 20e eeuws, stevig liedrepertoire uit op sterk, uitgesproken en karakteristieke wijze.

In Matiz ben ik pianist, zangeres en arrangeur. Het ensemble van 4 klassiek geschoolde muzikanten speelt muziek op het grensvlak tussen klassiek, volksmuziek en wereldmuziek. Met repertoire  uit het Mediterrane gebied en Iers/Keltische muziek. Zie ook op klassieke-muziek-producties.

Misu kan als duo, of als trio;  Samen met pianiste Elieske Wisse en optioneel aangevuld met sopraan Liselot Meijer. Zelf ben ik hierin de vaste zangeres. Wij doen Licht klassiek, Theatraal Lied en Operarepertoire, gericht op speelse opluistering bij evenementen, huiskamerconcerten en dergelijke. Zie ook op misu-online.

Duo Carolien Devilee en Ciska Mertens vorm ik met de luitiste Ciska Mertens; met Europese Muziek uit 17e&18e eeuw tijdens bijvoorbeeld Thema-Concerten, uitgevoerd op historische locaties.